Hans van der Vloed – schilderkunst

Ik ben in 1952 geboren in Rotterdam. Na mijn middelbare schooltijd heb ik een aantal jaren in de reclamebranche gewerkt. In 1973 ben ik overgestapt naar de houtbranche, waarin ik tot mijn 60e werkzaam ben gebleven. Ik 1985 heb ik een eigen importgroothandel in houtproducten opgestart. In 2012 heb ik de leiding hierover aan mijn opvolger overgedragen.
Hans in Frankrijk
Vanaf mijn jeugd heb ik – met soms grote tussenpozen – getekend en geschilderd. In 2008 volgde ik voor het eerst een schildercursus in de Dordogne. Ik kreeg toen les van Jean-Paul van Boxtel en ik leerde tijdens deze week de voordelen van acrylverf kennen. Deze combinatie vormde het keerpunt in mijn “schilderleven” en ik heb sindsdien talloze cursussen en workshops gevolgd.

Hans aan het werkDe passie voor het schilderen heeft mij doen besluiten om begin 2012 te stoppen met werken, waardoor ik nu veel tijd beschikbaar heb om mijn schildertalent verder te ontwikkelen. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar bomen en landschappen. Ik vind mijn inspiratie in de bossen rond Zeist, maar uiteraard ook in de boeiende en afwisselende landschappen van het prachtige Frankrijk.

Het schilderij dat ik heb ingebracht heeft de titel “Speulderbos” meegekregen. Ik vond de vorm van deze beukebomen fascinerend en de sfeer in dit bos maakte op mij een sprookjes-achtige indruk. Ik heb dan ook getracht dit gevoel, deze impressie, op basis van mijn indrukken aan dit doek toe te vertrouwen.

De afmetingen zijn 100 x 100 cm. en ik heb dit werk met acrylverf geschilderd aan het eind van 2012, begin 2013.

Dit doek bied ik te koop aan voor € 875,=

Meer werk kunt u zien op mijn website: www.hansvandervloed.nl

Als het gevraagde onderwerp aansluit bij mijn ambities, ben ik altijd bereid een schilderij in opdracht te vervaardigen.

Het Speuldersbos, Hans van der Vloed