Monique Bouter – schilderkunst

Monique Bouter aan het werk buitenIk ben begonnen met schilderen bij ‘Het Wijks Atelier’ (2003) in Wijk bij Duurstede. Een uitspraak van mijn toenmalige schilderleraar is me goed bijgebleven: ´een citroen hoeft niet geel te zijn´. In de kunst mag dus alles! Ik heb diverse workshops, schildervakantie’s en cursussen gevolgd. Sinds december 2006 heb ik me aangesloten bij een schilderscollectief ‘Contrast’. Dit collectief verzorgt gezamenlijke exposities, 1x per kwartaal een workshop en 1x per maand een open atelier.

Wat begon met een hobby is uitgegroeid tot een ware passie. In mijn vrije uurtjes ben ik in mijn atelier te vinden achter mijn schildersezel. Ik schilder veelal met Acrylverf. Mijn favoriete onderwerpen zijn dieren. Maar af en toe maak ik een ‘uitstapje’ naar het andere onderwerpen.

Ik maak er graag een doorleefd doek van, door lekker met veel lagen verf over elkaar heen te werken, waarbij ik zoveel mogelijk gebruik maak van het paletmes. De achtergrond houd ik het liefst rustig om de aandacht bij het onderwerp te houden. Ik streef er naar om met mijn schilderijen een ruimte op te vrolijken en zo o.a. m’n steentje bij te dragen aan een positieve sfeer.

Een galeriehoudster omschreef mij en mijn werk als volgt: ‘Monique is een jonge kunstenares die enorm in de lift zit. Zij maakt vrolijke, positieve kunst’.

Meer werk van Monique vindt u ook op: http://mbouter.exto.nl/