Varen en schetsen op de Kromme Rijn op 4 augustus 2016

Met CONTRAST in de boot……!
Een prachtige gelegenheid om vanaf een boot op de Kromme Rijn de mooie omgeving tussen
Wijk bij Duurstede en Cothen vast te leggen . Er zijn diverse beroemde kunstenaars ons voorgegaan. Maar op de Kromme Rijn blijft uniek voor ons.
monet
Programma
10.00 uur: Aan boot  stappen van de Krommerijnder, een replica van een historische trekschuit (zie site Dekrommerijnder.nl).
Opstapplaats:  De Blauwe Pannen,  Wijk bij Duurstede
10.00 -12.30 uur: We  varen in 2,5 uur naar Cothen. Onderweg wordt er diverse keren geankerd. De boot wordt stil gelegd bij interessante plekken. Je wordt dan in staat gesteld de omgeving ( snel ) vast te leggen.  Dat kan door snelle technieken toe te passen. Het meest gebruikelijke is  het werken met een potloodje of pen. Een stap verder is op stevig papier een kleine schets te maken en deze “in te wassen” met aquarelverf of ecoline. Dit kan aan boord. Op deze manier maak je in korte tijd interessante studies. Het kan een inspiratiebron worden om thuis uit te werken. Er wordt 4 keer geankerd, gedurende 20 minuten. Materiaal zelf meenemen? Dan is mogelijk. Als dat een probleem is,  kun je tegen een redelijke vergoeding materiaal gebruiken dat aan boord is. ( Schetspapier. Aquarelpapier en aquarelverf. Potloden. Pennen. Tekenbordjes)
 boot
12.30 uur: Aankomst in Cothen.
Daar gaan we van boord, even de benen strekken. Koffie of lunchen in een van de restaurants op eigen kosten. Of op het weitje naast de brug picknicken. De boot blijf in de buurt. Individuele rondgang door Cothen om wat rond te kijken of opnieuw te schetsen wat je tegenkomt.
14.00 uur: Vertrek met de boot richting sluis ( kort stukje varen, 10 minuten). Aldaar bezoek aan de sluis.
Een boeiende plek waar je aan wal kunt. De sluis is ons eind punt. Ook daar kun je nog creatief bezig zijn.
14.30 uur: Terugtocht. Tijdens de terugtocht wordt niet gestopt.  Je kunt dan nagenieten van alle indrukken.
15.30 uur: Aankomst in Wijk bij Duurstede
Parkeren: In wijk bij Duurstede kan op de haven vrij worden geparkeerd. Op loopafstand (circa 8 minuten) ligt de boot.
Er zijn nog enkele plekken aan boord beschikbaar, opgeven kan via het contactformulier.