Over Contrast

SCHILDERSCOLLECTIEF “CONTRAST”

Iedereen is welkom

Contrast is een vereniging van enthousiaste beoefenaars van teken- en schilderkunst. Een groep van ca. 21 leden – van jong tot oud – die naar eigen inzicht, opleiding en ervaring schildert. De bindende factor is het enthousiasme voor de schilderkunst. De naam Contrast staat voor de tegenstellingen in onderwerpen, technieken en materialen waarmee wordt gewerkt.

Alle stijlen

Er wordt geschilderd in verschillende stijlen. Van figuratief tot abstract en van klassiek tot experimenteel. Vanuit eigen creativiteit maken de leden schilderijen die goed bij hen passen, of het nu stillevens, landschappen, portretten of “oude meesters” betreffen; alles kan en alles mag.

Plezier staat centraal

In de doelstelling van Contrast staat centraal dat de leden met plezier kunnen schilderen. Zo wordt er maandelijks een “Open Atelier” georganiseerd. Met elkaar schilderen is leerzaam en ook gezellig. En zo wordt iedereen vaak een stukje “verder op weg geholpen”.

Workshops en exposities

Er worden regelmatig workshops georganiseerd waarvoor vakbekwame docenten worden uitgenodigd. Tevens organiseert Contrast regelmatig een expositie voor haar leden.

Belangstelling om mee te schilderen/tekenen?

Vind je het leuk om een keer vrijblijvend mee te doen tijdens een Open Atelier, dan ben je van harte welkom. Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Het lidmaatschap is 25 euro per jaar. Opgeven kan via het formulier op de pagina contact.

Belangstelling in een kunstwerk?

Op deze website stellen de kunstenaars zich voor en laten u kennismaken met hun werk. U kunt contact opnemen met de kunstenaar door naar Contactgegevens te gaan op hun persoonlijke pagina.